Teraz jest 23 maja 2012, o 00:20

Zagubiona przesyłka

Wszystkie sprawy transportowe. Nie tylko Poczta Polska jest na rynku ;)
  • Autor
  • Wiadomość

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Zagubiona przesyłka

Post14 lip 2009, o 23:11

Zdarzyło Wam się?

Mi raz książka zaginęła na poczcie głównej. Całe szczęście trafiłem na racjonalnego i cierpliwego kupującego i nie denerwował się tak... .
Poczta-Polska zwróciła część pieniedzy za zawartość przesyłki :) a po kolejnym tygodniu okazało się, że jednak znaleźli zgubę i chcę jednak zwrotu tych pieniędzy :P
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

KrisNH

Junior Member

RE: Zagubiona przesyłka

Post15 lip 2009, o 10:42

Mi jeszcze nie, ale na przesyłkę trochę czekałem... Dlaczego? Z opieszałości poczty. Po tygodniu od kupna poszedłem na pocztę, a tu się okazało, że przesyłka leży tu już od kilku dni. Powiedzieli mi również, że wysłali 2 awiza, a żadnego nie dostałem. Gdzieś po tygodniu od odebrania paczki dopiero mi włożyli do skrzynki awizo... O.o

Kira

Junior Member

Post15 lip 2009, o 15:37

Mi się nigdy nie zdarzyło żeby jakaś przesyłka zaginęła lub przyszła z opóźnieniem. Zwykle dostaję paczki czy listy po 1-3 dniach od wysłania, a moje podobnie dochodzą do odbiorcy.

Cały mój kontakt z Pocztą Polską jaki do tej pory z nią miałem czy to jako odbiorcy czy nadawcy mogę ocenić na 5 z plusem.

BlueMan

Site Admin

Post15 lip 2009, o 18:45

No ja oprócz tej w/w sytuacji to nie miałem problemów z PP. Tym bardziej, że nigdy nie zgubili awiza ;)

DiKei

Junior Member

Post17 lip 2009, o 20:50

Mi na szczęście nic nie zaginęło. Wszystkie przesyłki dochodzą do mnie w przeciągu kilku dni od wysyłki.
Loading...

szkodnikPL

Junior Member

Post19 lip 2009, o 23:02

Nie miałem takiej sytuacji by coś mi się zagubiło lub nie doszło do mnie czy kupującego. Moja współpraca z PP jest na razie bez zarzutów i oceniam ją na 5!
szkodnikPL, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

Zilog

Junior Member

Post21 lip 2009, o 22:25

Zgubiła się tylko paczka wysyłana do mnie,a rzeczy które ja wysyłałem zawsze dotarły,w ostatnim czasie ze sporym opóźnieniem,zaczyna mnie to niepokoić dlatego zacznę chyba ubezpieczać droższe paczki albo po prostu przerzucę się na kuriera :)
Chillout & Ambient - Magia Dla Uszu =)

BlueMan

Site Admin

Post21 lip 2009, o 23:03

Szkoda tylko, że zwykłemu Kowalskiemu kurier sie mało opłaca... dopiero podpisując z nim stałą umowę na XXX paczek miesięcznie to się opłaca... bo wychodzi 16zł za paczkę do 30kg :P

Adriano88

Junior Member

Post3 lip 2010, o 23:17

Mnie zaginęła paczka na PP ,wysłałem buty do reklamacji o wartości 260zł paczką priorytetową ,wysyłałem meile do osoby do której miała dotrzeć paczka ale pisała że nie ma,mineło 12dni i poszedłem na poczte a tam okazało sie że paczka zginęła gdzies na oddziale w Łodzi .
Co teraz ,czytałem ze oddają 10-cio krotność ceny wysyłki lub coś podobnego, jak myśliscie jest szansa żebym odzsyskał większą wartość paczki czy poczta już tak się wyszkoliła że bedą mieli mnie gdzieś ,w pn zanosze pismo reklamacyjne które od nich dostalem ,wkurzony niemiłosiernie jestem???

pozdrawiam
Adriano88, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

noid

Member

Post3 lip 2010, o 23:26

watpie zeby to byla prawda z ta 10krotnoscia wartosci. co najwyzej rownowartosc wysylanego towaru
KLIK - moje aukcje.
Następna strona

Powrót do Transport