Teraz jest 23 maja 2012, o 00:09

Podobno nowoczesna poczta - INPOST

Wszystkie sprawy transportowe. Nie tylko Poczta Polska jest na rynku ;)
  • Autor
  • Wiadomość

cre[a]tive

Junior Member

Podobno nowoczesna poczta - INPOST

Post21 lip 2011, o 16:07

Względna nowość na rynku, która podobno zbiera nagrody. Niby profesjonalne podejście do klienta.

Miał ktoś styczność z tą pocztą? Coś otrzymał za jej pośrednictwem lub wysłał?

Ja niestety mam bardzo negatywne doświadczenia. Ostatnio kupiłam pewną rzecz na allegro, informacja na aukcji stanowiła, że przesyłka zostanie wysłana pocztą polską, tymczasem jak się okazało wysłano mi towar pocztą INPOST.

Przynieśli paczkę oczywiście w godzinach przedpołudniowych jak byłam w pracy. Zostawili aviso, dzwonię więc. Okazuje się, że w całym mieście jest tylko jeden oddział tej poczty (pech chciał, że na drugim końcu miasta), na dodatek jest otwarta tylko od poniedziałku do piątku w godzinach od 8 - 17, czyli większość ludzi, która pracuje nie ma możliwości odbioru swojej paczki, za którą zapłacili. Dzwoniłam, pytałam - komuś innemu nawet jak będzie posiadał Twój dowód osobisty nie wydadzą. I rób sobie człowieku co chcesz.

I to ma być profesjonalna poczta i niby rywal Poczty Polskiej, nie dość, że człowiek musi się tłuc przez całe miasto by odebrać przesyłkę to jeszcze są otwarci tylko w godzinach, gdy większość ludzi jest w pracy. W sobotę natomiast nie skażą się pracą by mieć otwarty swój urząd choćby przez godzinę. Tak, profesjonalizm przez duże P.

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: Podobno nowoczesna poczta - INPOST

Post22 lip 2011, o 09:11

http://www.inpost.pl/index.php?id=90

No faktycznie. Większość oddziałów jest czynna w bardzo niepraktycznych godzinach dla osób pracujących. Co poniektóre tylko otwierają w sobotę :/
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Powrót do Transport