Teraz jest 22 maja 2012, o 23:43

Wygląd aukcji ma znaczenie

Darmowe, pełne wersje szablonów jakie można umieścić na aukcji. Jak również porady dotyczące wyglądów naszych aukcji.
  • Autor
  • Wiadomość

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Wygląd aukcji ma znaczenie

Post12 lip 2009, o 17:02

Jeszcze nie zdarzyło mi się kupić towaru na aukcji, która jest pisana jednym ciągiem wyrazów - czyli bez użycia enterów.
Taki typ aukcji po prostu mnie odstrasza :dodgy: ponieważ nabieram sporych wątpliwości do sprzedającego... .

Całkowicie nie akceptuję także aukcji w których jest jedno zdanie wyjaśniające sprzedawany przedmiot (nawet jak wiem wszystko nt. tego towaru), ponieważ to także znaczy dla mnie, że sprzedający chce coś ukryć, a więc nie wypisuje wszystkich "oczywistych" rzeczy w opisie aukcji.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Victor

Junior Member

RE: Wygląd aukcji ma znaczenie

Post12 lip 2009, o 19:34

Tak... Jak dla mnie - porządny sprzedawca powinien mieć solidny szablon, a nie jakiś domyślny. Nie lubię także wciskania tekstu na siłę - <font size="1000px">(...)</font> albo innych tego typu rzeczy. Zwykłe b, u oraz i jest świetne do wyróżniania danego fragmentu tekstu.
[align=center][url=http://victor.org.pl/]
Victor's blog
Keep developing
[/url][/align]

BlueMan

Site Admin

Post12 lip 2009, o 19:36

Też tak uważam...
Często pod tym font size jest także jakiś banner że jaki to ten sprzedający jest świetny, itp :P Śmieszne :D

KrisNH

Junior Member

Post13 lip 2009, o 11:22

Jeszcze często występują duże litery z rażącym kolorem po oczach.

DiKei

Junior Member

Post17 lip 2009, o 20:47

Ja też wolę kupować u sprzedających, którzy posiadają swój szablon, a nie te proponowane przez allegro.

BlueMan napisał(a):Całkowicie nie akceptuję także aukcji w których jest jedno zdanie wyjaśniające sprzedawany przedmiot (nawet jak wiem wszystko nt. tego towaru), ponieważ to także znaczy dla mnie, że sprzedający chce coś ukryć, a więc nie wypisuje wszystkich "oczywistych" rzeczy w opisie aukcji.

Ja też nie akceptuję takich sprzedających. Podchodzą do sprzedaży przedmiotu bardzo nieprofesjonalnie.
Loading...

BlueMan

Site Admin

Post17 lip 2009, o 21:20

No i denerwują mnie aukcje w stylu "kto chce kupić XXX to pewnie wie jakie ma parametry" :/ Takie mało uprzejme i nie pro-klienckie to jest... .

gooral

Junior Member

Post18 lip 2009, o 13:32

Najgorsze są dla mnie czerwone, pogrubione litery oraz brak szablonu. Osobiście chociaż mam wiedzę na tyle dużą, żeby samemu zrobić ładny szablon, ale po prostu mi się nie chce i biorę domyślne. Nie wyglądają aż tak tragicznie ;)
gooral, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

Zilog

Junior Member

Post21 lip 2009, o 22:14

Wiadomo że wygląd ma znaczenie. Trafiam nieraz na aukcje które wyglądają jak pierwsze literki w zeszycie pierwszoklasisty,brak spacji,polskich znaków,niezrozumiała treść...brrr... od razu opuszczam taką aukcję.
"kto chce kupić XXX to pewnie wie jakie ma parametry"

Hehe często tak jest,przede wszystkim z telefonami,że sprzedający pisze że wszyscy wiedzą co potrafi ten sprzęt..Nie chce im się pisać za wiele pewnie.. :dodgy:
Chillout & Ambient - Magia Dla Uszu =)

BlueMan

Site Admin

Post21 lip 2009, o 22:59

A przecież, aby dobrze coś sprzedać trzeba sporo się nagadać, czy dobrze zareklamować towar :]

anouk

Junior Member

Post19 lis 2009, o 18:28

chciałabym się o coś zapytać ponieważ jestem nowa na allegro i nie za bardzo jestem zorientowana na tym podłożu... Jeśli zapłacę przelewem przez pocztę to mam uwzględnić tylko cenę produktu? czy również cenę za przesyłkę? i co będzie w przypadku, gdy nikt w mieszkaniu nie będzie i nie będę w stanie odebrać przesyłki? jak tą przesyłkę odbiorę? ani nikt inny nie będzie w stanie? proszę o wyrozumiałość, gdyż naprawdę się na tym nie znam...
anouk, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum
Następna strona

Powrót do Szablony na aukcje