Teraz jest 22 maja 2012, o 13:34

Problem z kupnem.

Porady, poradniki i opisy trudnych momentów przy korzystaniu z Allegro.
  • Autor
  • Wiadomość

97olunia

Junior Member

Problem z kupnem.

Post9 wrz 2011, o 15:40

Kilka dni temu złożyłam oferte kupna słuchawek. Dostalam e-maila potwierdzającego. W kupionych przedmiotach też mam że złożyłam oferte. Zrobiłam przelew
ale na poczcie następnego dnia. Jednak na stronie słuchawek, na dole nie pokazuje się mój nick. I kiedyś dostawałam e-maila że kupiłam przedmiot teraz jednak nic takiego nie dostałam. Dlaczego ta jest ?

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: Problem z kupnem.

Post11 wrz 2011, o 20:38

Nicki na dole aukcji teraz się nie pojawiają. Pojawia się tylko pierwsza i ostatnia litera/cyfra z nicka.

Co do tego email - nie wiem dlaczego tak się stało. Ale najlepiej skontaktuj się z kupującym :) on będzie wiedzieć, czy kupiłaś, czy nie :]
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

cre[a]tive

Junior Member

Re: Problem z kupnem.

Post16 wrz 2011, o 23:36

97olunia napisał(a):Kilka dni temu złożyłam oferte kupna słuchawek. Dostalam e-maila potwierdzającego. W kupionych przedmiotach też mam że złożyłam oferte.

Złożyć ofertę a kupić to dwie różne sprawy. Mogłaś złożyć ofertę na przedmiot, który był wystawiany w ilości sztuk dwóch = tak więc dwie najwyższe zaoferowane sumy wygrywają. Twoja była trzecia i nie wygrałaś, więc nie zakupiłaś przedmiotu i nie powinnaś wysyłać pieniędzy.

NIGDY nie wysyła się pieniędzy przed zakończeniem aukcji! A Ty najwyraźniej to zrobiłaś, wnioskując z Twojego opisu sytuacji. Innymi słowy, zapłaciłaś za coś, czego nie kupiłaś i nie zostanie Ci wysłane.
Jedynym rozwiązaniem jest skontaktowanie się ze sprzedającym i prośba o odesłanie pieniędzy.

Powrót do Poradniki