Teraz jest 22 maja 2012, o 13:28

allegro mnie potraktowało dziwnie..

Porady, poradniki i opisy trudnych momentów przy korzystaniu z Allegro.
  • Autor
  • Wiadomość

on26

Junior Member

allegro mnie potraktowało dziwnie..

Post5 lis 2011, o 23:27

Witam,szukam odpowiedzi gdzie się da,wpisuje w google,szukam kontaktu do allegro,chodzi o to że zablokowano mi konto,nie wiedziałam dla czego,napisałam maila,w odpowiedzi dostałam mail,ze zrobiono to bo chciano od mnie skan dowodu osobistego,dla czego zablokowano?można najpierw napisać maila że chcą skan,a nie blokować,ale ok...było mineło,nie było by problemu jakbym po odesłaniu dowodu miała odblokowane,ale nie,jest wciąż zablokowane,i co teraz?klienci/kupujący sie przestraszyli bo dostali maila że mają zaprzestac biznesu ze mną,bo mam zablokowane konto,i chcieli zwrot pieniedzy,nie chcieli towaru mimo że byliśmy umówieni na wtorkową wysyłke,zostałam z towarem w który włożyłam pieniądze,całe jakie miałam,z prowizją za sprzedaz,jestem teraz bez pieniedzy,musze pozyczać zeby mieć na jedzenie,klienci są nie ufni...:( mozna z kimś się porozumiec w celu odblokowania konta?zrobiłam wszystko co miałam zrobić...
przepraszam za pytania
pozdrawiam
:huh: :angel: :) ;) :cool: :D :s :dodgy: :exclamation: :idea: :sleepy: :-/ :P :rolleyes: :shy: :( :@ :blush: :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: allegro mnie potraktowało dziwnie..

Post6 lis 2011, o 12:59

Pierwsze co to radziłbym poczytać o zasadach netykiety i zainwestować w jakiś słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny ;) Zdania całkowicie bez składni napisane.

A druga sprawa - to jest biznes. Raz na wozie, drugi raz pod. Trzeba się zabezpieczać i mieć jakiś "kapitał zakładowy".
Musisz czekać na odblokowanie konta przez Allegro - innego wyjścia nie masz.
Możesz założyć im sprawę w sądzie o poniesione koszty, zniszczenie twojej firmy i jej dobrego imienia, itp. Ale raczej nie wygra się tej sprawy, ponieważ oni będą bronić się troską o interesy kupujący, bo mieli jakieś tam zarzuty do Twojego konta.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Powrót do Poradniki