10 lip 2011, o 23:48
Hmm...To forum jest również dla początkujących,zatem proszę o wyrozumiałość,gdyż zabrzmiało to troszkę jak reprymenda,po ilości moich postów,
powinno się chyba ciut lepiej dobrać słowa.
Rzadko korzystam z jakiegokolwiek forum wiec mogę nie znać poprawnych zasad pisowni.Słowo "Pomocy " było dla mnie czytelne,proste i krótkie
świadczące o tym,iż potrzebuję szybkiego działania.
Ale zrozumiałam jak na przyszłość mam opisać swój problem.Dziękuję za informacje.
Gdyby był gdzieś numer konta widoczny u sprzedającego to bym głowy nikomu tu nie zawracała.
Widocznie to również napisałam nieczytelnie,więc skopiuje maila którego otrzymałam,to co najważniejsze :
................................................
"Bardzo proszę o podanie w tytule przelewu nazwy użytkownika ( w tym przypadku będzie to .....),
oraz numeru przedmiotu ( w tym przypadku to ......),
Nr konta zostanie przesłany w osobnym automatycznym mailu.
UWAGA !!!
DROGI ALLEGROWICZU JEŻELI NIE OTRZYMAŁEŚ NR KONTA SPRAWDŹ CZY MAIL NIE ZNAJDUJĘ SIĘ W WIADOMOŚCIACH ZE SPAMEM.
...............................................
Więc nie otrzymałam drugiego automatycznego maila,spam też nic zawierał.Zatem nie mam pojęcia jak mam zakończyć tę aukcje,
skoro druga strona nie potrafi współpracować,ani odebrać telefonu,ani odpisać na moje maile z podanym numerem konta.
Jak na razie opcja PzA nie wchodzi w rachubę.
Katrin, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od Jul 2011.