Teraz jest 22 maja 2012, o 12:52

Nielegalna praca - Białystok

Nadziałeś się na nieuczciwych sprzedających? Opisz tą sytuację.
  • Autor
  • Wiadomość

marciniwan93

Junior Member

Nielegalna praca - Białystok

Post6 lip 2011, o 14:20

WITAM WSZYSTKICH ! CHCIAŁBYM OSTRZEC WSZYSTKICH ALLEGROWICZÓW WIĘC PROSZĘ O PRZECZYTANIE MOJEGO TEMATU !

Zacznę od początku , ostatnio szukałem pracy , jestem z Białegostoku więc szukałem ogłoszeń na jednym z portali białostockich.

Znalazłem człowieka który szukał pracowników od sprzedaży telefonów i rtv na allegro. Za każdy sprzedany przedmiot dawał zleceniobiorcy 10% .

Problem jest w tym iż człowiek który podpisywał z ludzmi umowy przez maila NIE POSIADAŁ RZECZY KTÓRE NA JEGO ZLECENIE ZLECENIOBIORCY SPRZEDAWALI.

Zacząłem się domyślać że coś jest nie tak, zostało mi zablokowane konto na allegro , wielokrotnie prosiłem zleceniodawcę o to by wysłał mi skany potwierdzające wysyłkę telefonów.

Wczoraj byłem na Komisariacie Policji numer 2 w Białymstoku , złożyłem zeznania w tej sprawie.

Więcej znajdziecie pod tym linkiem : http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1, ... atury.html

DLATEGO CHCIAŁBYM OSTRZEC WSZYSTKIE OSOBY KTÓRE ZNALAZŁY PODOBNĄ PRACĘ , LUB KTÓRE KUPIŁY TELEFON NOKIA LUB IPHON PO OKAZYJNEJ CENIE A SPRZEDAWCA JEST Z BIAŁEGOSTOKU, O ZGŁOSZENIE TEGO FAKTU . NIE JEST NA 100% PEWNE ŻE NIE BYŁY W TĄ SPRAWĘ WMIESZANE INNE OSOBY DO KTÓRYCH NIE DOSZŁA POLICJA.
Proszę więc ignorowanie ogłoszeń o pracę opisaną przezemnie które mogą być gdzieś jeszcze na portalach białostockich.

Proszę także o przypięcie lub przeniesienie tematu przez administratora w odpowiednie miejsce.
marciniwan93, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od Jul 2011.

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

RE: Nielegalna praca - Białystok

Post6 lip 2011, o 14:38

Zgadzając się na takie coś łamaliście regulamin Allegro - nie można sprzedawać towaru, którego się nie posiada!
Więc konta na Allegro słusznie zostały zablokowane.

Mam nadzieję, że sprawa dla wszystkich niewinnych osób zakończy się pozytywnie :) Oszuści zostali złapani i swoje odsiedzą.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

allegranka

Member

Re: Nielegalna praca - Białystok

Post13 sie 2011, o 09:34

Każdy szuka szybkiego i łatwego zarobku,jeszcze żeby był dobrze płatny,nie zastanawiając się czasem nad konsekwencjami.No niestety naiwnych nie brakuje.Czasem i nauczka nie pomaga,bo ciągle są popełniane te same błędy.
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

carmen_w

Junior Member

Post25 sie 2011, o 14:16

Jak tego typu sprawa może się zakończyć zarówno dla kupującego (odzyskanie pieniędzy? POK? od sprzedającego?) a jak dla sprzedającego (właściciela konta na allegro)?

allegranka

Member

Post30 sie 2011, o 09:26

Zawsze któraś strona ucierpi na swojej nie udanej transakcji.Niestety.Pozdrowionka!. :(
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

marciniwan93

Junior Member

Post10 lis 2011, o 21:06

Witam ,

Od razu przepraszam administrację za odświeżenia , ale widzę że niektórzy chcą się dowiedzieć jak się to skończyło.

Allegranka ma rację, ktoś musi na tym ucierpieć, ucierpieli sprzedający.
Ja za siebie oddałem kupującym wszystkie pieniądze, konto na allegro zostało mi odblokowane.
Złodzieje? Nie stawili się nie rozprawę , policja ich szuka ale bez skutecznie.
marciniwan93, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od Jul 2011.

Powrót do Nieuczciwi sprzedający