Teraz jest 22 maja 2012, o 12:47

Dekorer - oszust na allegro

Nadziałeś się na nieuczciwych sprzedających? Opisz tą sytuację.
  • Autor
  • Wiadomość

pettersen

Junior Member

Dekorer - oszust na allegro

Post13 sty 2011, o 15:14

Witam. Chciałbym opisać przykrą sytuację, jaka spotkała mnie na początku tego roku przy zakupie na allegro cyfrowej lustrzanki. Otóż wygrałem licytację dotyczącą aparatu Canon 50D sprzedawanego przez użytkownika o nazwie DEKORER. W opisie omawianej aukcji widniała informacja o tym, że przebieg aparatu wynosi mniej niż 10000 zrobionych nim zdjęć. Dla osób zaznajomionych z tematem taki przebieg jest bardzo mały i świadczy o tym, że aparat jest prawie jak nowy. Aukcję wygrałem, aparat był już u mnie dwa dni po zakończeniu aukcji. Wizualnie rzeczywiście nie można się było prawie do niczego przyczepić i stan aparatu odpowiadał fragmentowi opisu aukcji dotyczącemu wyglądu aparatu. Jakież jednak było moje zdziwienie, gdy przy użyciu znanego i przystosowanego do sprawdzania przebiegów aparatów programu eosinfo sprawdziłem, że aparat zrobił już 56000 zdjęć. W związku z tym zwróciłem się do sprzedającego o wyjaśnienia, jednak on upierał się przy swojej liczbie, której w żaden sposób nie potrafił udokumentować. Prosząc o zwrot pieniędzy i oferując odesłanie aparatu spotkałem się z odmową. Sprzedający nie widzi nic złego w tym, że opis aparatu nie zgadzał się ze stanem faktycznym. W tym momencie nie widzę szans na porozumienie z człowiekiem, do którego nie trafiają najbardziej nawet oczywiste argumenty. Chciałem przestrzec wszystkich przed tym użytkownikiem. DEKORER = OSZUST.
pettersen, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od Jan 2011.

allegranka

Member

RE: Dekorer - oszust na allegro

Post12 cze 2011, o 12:11

Bardzo jest odpowiednie do tej sytuacji przyslowie,ze...madry Polak po szkodzie...,ale czy wreszcie udalo Ci sie jakos ta sprawe zatawic?Czy zrezygnowales,nie chcac psuc sobie nerwow,chociaz taki aparat pewnie nie kosztowal malo?.Pozdrawiam.
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

Powrót do Nieuczciwi sprzedający