Teraz jest 22 maja 2012, o 12:47

BARDZO PROSZE O POMOC!!

Nadziałeś się na nieuczciwych sprzedających? Opisz tą sytuację.
  • Autor
  • Wiadomość

aska_ns1

Junior Member

BARDZO PROSZE O POMOC!!

Post22 lip 2010, o 20:09

Witam wszystkich.
Bardzo proszę was o pomoc ponieważ nie wiem co zrobić.
Wczoraj poprosiłem ciocie o zamówienie dla mnie przez jej konto na allegro telefonu dla mnie, po sfinalizowaniu transakcji to znaczy wcześniejszymi ustaleniami z sprzedajacym ktory jeszcze wtedy sie odzywal i byl bardzo mily o szybkiej wysylce na już mój adres a nie na cioci wlascicielki konta oraz wysylce przez zemnie pieniążków za wygrany przedmiot rowniez już z mojego konta bankowego a nie cioci. Dzisiaj moja ciotka dostalem maila z informacja ze konto sprzedajacego zostalo zablokowane z powodu podejzenia o oszustwo.Od samego rana staram sie do niego dodzwonic i nic, z mailami jest podobnie, nie odpisuje. Mam teraz pytanie czy allegro zwróci mi pieniadze za przedmiot ktorego nie otrzymalem i defakto zostalem oszukany?, z tego co sie orientuje to kazdy kupujacy jest objety programem bezpieczenstwa, poradzcie mi jeszcze co mam zrobic prócz oczywiscie zgloszenia sprawy na policje, chodzi mi mianowicie o to ze ja defakto nie jestem wlascicielem konta ale ja zaplacilem juz z mojego konta bankowego za wygrany telefon a poprzez moja ciocie i zjej adresu mailowego prosilem sprzedajacego zmiane miejsca doreczenia tz na mojege miejsce zamieszkania

Bardzo prosze o rady
aska_ns1, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

RE: BARDZO PROSZE O POMOC!!

Post22 lip 2010, o 20:21

Gdzieś tam mi się obiło o uszy, że nie można "wypożyczać" konta na allegro osobom trzecim. W tym wypadku zachodzi właśnie to, ale z racji że jesteście rodziną i to nie wy jesteście winne jakiemuś oszustwu, a jesteście ofiarami pewnie i tak to nie zostanie wzięte pod uwagę.

Co do programu ochrony kupujących to on Ciebie chyba nie obowiązuje, bo płaciłaś sprzedającemu bezpośrednio na konto, a nie przez użycie PZA (Płacę Z Allegro). Więcej o tym programie - http://allegro.pl/country_pages/1/0/sc/?page=1&sub=5
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

noid

Member

Post22 lip 2010, o 21:11

mysle ze tu nie bedzie problemem to ze byl inny adres i pieniadze dotarly z innego konta. ja np konta nie mam i korzystam z mamy lub siostry. wyslka jest takze albo na adres moj, albo siostry.

wina sprzedawcy. cos musial miec wiecej na sumieniu skoro zablokowali mu konto

podaj link do jego profilu
KLIK - moje aukcje.

aska_ns1

Junior Member

Post23 lip 2010, o 09:01

Tak, ale to nie ja korzystalem z konta ciotki tylko defakto zamowilem przez nia, podalem jej nr aukcji a ona dla mnie zamowila. Wiec moim zdaniem jak moge byc wypozyczajacym konto? Co wiecej posiadam rowniez wydruki emalii z tym człowiekiem w ktorych to moja ciotka prosi o wysylke na moj adres.A co do programu ochrony sprzedajacego to po przeczytaniu go wychodze z zalozenia ze moge liczyc na zwrot pieniazkow od allegro po wszczeciu scigania tego czlowieka przez policje, oczywiscie gdybym zaplacil przez place z allegro moglbym pewnie liczyc na szybsze zalatwienie sprawy oraz 100% zwrot kosztow przesylki.

Pozdrawiam
aska_ns1, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Post23 lip 2010, o 10:44

Jak zgłosisz sprawę prokuratorze to niezależnie od dodatkowych warunków bezpieczeństwa jakie zapewnia Allegro zawsze drogą sądową masz szansę odzyskania gotówki.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

magda

Junior Member

Post5 sie 2010, o 20:49

I jak sprawa się potoczyła??
magda, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

Powrót do Nieuczciwi sprzedający