22 lip 2010, o 20:09
Witam wszystkich.
Bardzo proszę was o pomoc ponieważ nie wiem co zrobić.
Wczoraj poprosiłem ciocie o zamówienie dla mnie przez jej konto na allegro telefonu dla mnie, po sfinalizowaniu transakcji to znaczy wcześniejszymi ustaleniami z sprzedajacym ktory jeszcze wtedy sie odzywal i byl bardzo mily o szybkiej wysylce na już mój adres a nie na cioci wlascicielki konta oraz wysylce przez zemnie pieniążków za wygrany przedmiot rowniez już z mojego konta bankowego a nie cioci. Dzisiaj moja ciotka dostalem maila z informacja ze konto sprzedajacego zostalo zablokowane z powodu podejzenia o oszustwo.Od samego rana staram sie do niego dodzwonic i nic, z mailami jest podobnie, nie odpisuje. Mam teraz pytanie czy allegro zwróci mi pieniadze za przedmiot ktorego nie otrzymalem i defakto zostalem oszukany?, z tego co sie orientuje to kazdy kupujacy jest objety programem bezpieczenstwa, poradzcie mi jeszcze co mam zrobic prócz oczywiscie zgloszenia sprawy na policje, chodzi mi mianowicie o to ze ja defakto nie jestem wlascicielem konta ale ja zaplacilem juz z mojego konta bankowego za wygrany telefon a poprzez moja ciocie i zjej adresu mailowego prosilem sprzedajacego zmiane miejsca doreczenia tz na mojege miejsce zamieszkania
Bardzo prosze o rady
aska_ns1, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum