Teraz jest 22 maja 2012, o 11:50

Polski język klawiatury

Elektroniczny świat w ogół nas.
  • Autor
  • Wiadomość

allegranka

Member

Polski język klawiatury

Post16 kwi 2011, o 08:51

W tej chwili niestety wszystko drozeje,a my nie mamy na to wplywu.Ale ja z innej nieco beczki,chociaz o komputerach.Otoz dostalam w prezencie klawiature do komputera,ucieszylam sie,bo wiadomo nie musialam tracic pieniedzy,ale to jest klawiatura niemiecka,a mnie sa potrzebne polskie litery takie jak:" a" z ogonkiem,"e" z ogonkiem" l" z daszkiem, "z" z kropka,z kreska itd,poniewaz duzo pisze na komputerze,wiec litery polskie sa bardzo potrzebne.Ratujcie,pomozcie mi,gdzie i co mam nacisnac,aby miec polskie litery.Dziekuje za pomoc bardzo serdecznie.Pozdrawiam.Zreszta widac od razu ten powyzszy tekst,jak wyglada bez polskich liter.Prawda??.No wlasnie.
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

RE: Polski język klawiatury

Post16 kwi 2011, o 09:47

Przede wszystkim - napisz jaki dokładnie system operacyjny masz.

Po drugie - nie działają ci normalnie ogonki z ALT jak do tej pory? Powinny... .
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

krzysiuus

Member

Post16 kwi 2011, o 14:19

Jak ma niemiecką wersję to jak mają działać....
Masz na klawiaturze o z kreskami i itp?
Kreator szablonów i panel allegro - Dla prawdziwych sprzedawców!

BlueMan

Site Admin

Post17 kwi 2011, o 12:35

To jest tylko na klawiaturze nadruk. A tak to można ustawić sobie w OS typ klawiatury.

allegranka

Member

Post20 kwi 2011, o 10:14

Nie dzialaja z Alt zadne polskie litery,diabli mnie biora bo nie wiem co mam robic,ale mimo wszystko dzieki za odpowiedz.
[hr]
No to mi napisz dokladnie jak i gdzie mam nacisnac,bo niestety nic nie mam wspolnego z informatyka i nie znam sie na tym absolutnie.Pozdrawiam i dziekuje.

[hr]
Skoro to jest niemiecka klawiatura wiec sa znaki niemieckie tez (O z kropkami,A z kropkami i U z kropkami) , a poza tym wiadomo litery polskie i w tym problem,ze nie wiem gdzie i co nacisnac,zeby miec te polskie literki?????.Przeciez wszystko da sie zrobic,tylko,ze ja nie wiem jak,bo nie jestem informatykiem i nie znam sie na tym ABSOLUTNIE.

[hr]
Fakt,jest nadruk na klawiaturze,ale tylko na tych literach niemieckich jak u,a,o - reszta wiadomo polskie litery,ale poniewaz nie jestem informatykiem,wiec nie znam sie cholera na tym zupelnie,a wiem,ze wszystko da sie zrobic z klawiatura,tylko,ze niestety trzeba wiedziec co,jak i gdzie??.

[hr]
MIMO WSZYSTKO WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI,CHOCIAZ W DALSZYM CIAGU NIE WIEM CO ZROBIC?????

krzysiuus

Member

Post20 kwi 2011, o 13:26

Spróbuj przełączyć się na język polski w zasobniku systemowym.
Prawy dolny róg koło zegara.

allegranka

Member

Post22 kwi 2011, o 13:58

Przepraszam Cie bardzo,ale na tej klawiaturze nie ma zadnego zegara,jak to niby ma wygladac???
[hr]

Szanowny KRZYSIUUS,widze,ze jestes bardzo madry,a nie wiesz tego,ze wszystko mozna zrobic z klawiatura,jak sie dobrze zna na informatyce??????

krzysiuus

Member

Post22 kwi 2011, o 16:46

Czy ja powiedziałem że super znam się na informatyce...?
Bez komentarza... zamiast podziękować za mój czas który ci oferuję to jeszcze masz pretensje.

BlueMan

Site Admin

Post24 kwi 2011, o 11:39

Dramat :D

A naciśnij LEWY ALT + LEWY SHIFT. Ta kombinacja powinna zmienić układ klawiatury w Windowsie (chociaż wciąż nie napisałaś łaskawie z jakiego systemu korzystasz, ale dobrze, że moja szklana kula wróciła z naprawy i wywróżyłem sobie to z fusów).

Szukaj też w Panelu Sterowania w ustawieniach Klawiatury/Języka opcji do zmiany układu klawiszy.

allegranka

Member

Re: Polski język klawiatury

Post5 sie 2011, o 14:51

Chciałam wszystkim serdecznie podziękowac za pomoc w rozwiązaniu tego mojego problemu.Ale był u mnie programista z prawdziwego zdarzenia i faktycznie w systemie coś przestawił,tak,że jak widać mam już polskie litery,z ogonkami.Dzięki jeszcze raz za kłopot.Pozdrawiam serdecznie.

Powrót do Internet, komputery