Teraz jest 22 maja 2012, o 11:43

TLO PODSTAWKA AKRYL 50x100cm LUSTRZANE ODBICIE waw

250 znaków na komentarz Allegro to zdecydowanie za mało. Rozszerz swoją wypowiedź w tym dziale.
  • Autor
  • Wiadomość

lukast

Junior Member

TLO PODSTAWKA AKRYL 50x100cm LUSTRZANE ODBICIE waw

Post4 sty 2011, o 14:41

Dwa miesiące temu bardzo pilnie potrzebowałem zakupić duże tła lustrzane do robienia zdjęć (były niezbędne do wykonania zlecenia o którym dowiedziałem się w ostatniej chwili - 4 dni przed terminem oddania). Znalazłem na allegro firmę pod nickiem e-trade_com_pl posiadająca w swojej ofercie to czego szukałem. Przed zakupem zadzwoniłem do nich aby się upewnić, że mają towar na stanie magazynowym. Telefonu przez 3 godziny nikt nie odbierał a na maile z prośba o kontakt dostawałem odpowiedź aby do nich zadzwonić oraz, że nie ma możliwości aby ktoś nie odbierał telefonu. Po 3 godzinach dostałem maila, że mieli awarie centrali i można już do nich dzwonić (no cóż, gdyby szanowali klienta to po tak długich próbach kontaktu sami by zadzwonili).
W końcu dostałem odpowiedź, że towar maja na magazynie. Natychmiast kupiłem 3 tła (w sumie 114 zł + koszt kuriera - zależało mi bardzo na czasie dostawy w następnym dniu) - aukcja nr 1287167537. Wysłałem im pieniądze płatnościami Allegro zatem wymagana kwotę mieli już kilka minut później oraz ok godzinę przed czasem który na aukcji podali jako graniczą aby przesyłka wyszła w tym samym dniu.
Tu pojawiło się pierwsze rozczarowanie. W następnym dniu zamiast przesyłki otrzymałem od nich telefon które tła mają spakować. Byłem zły ale jeśli przesyłka doszła by w dniu kolejnym to jeszcze zlecanie od mojego klienta dałoby się uratować (z trudem ale wyrobiłbym się w czasie). Przesyłka przyszła następnego dnia. Jej wielkość dała mi trochę do myślenia ale (była podejrzanie mała). Po rozpakowaniu okazało się, ze tła otrzymałem co prawda w zamówionych kolorach ale dwa razy mniejsze. Towar natychmiast reklamowałem i poprosiłem ich o przysłanie właściwych.
Mocno się rozczarowałem jak dostałem odpowiedź, że prawidłowe mogą wysłać dopiero jak otrzymają zwrot tych źle spakowanych. W tym momencie nie miałem już żadnych szans na terminową realizacje zlecenia ponieważ jakiś nie kompetentny pracownik nie potrafił spakować prawidłowo przesyłki (pomimo, że chwile przed pakowaniem dzwonił do mnie aby się upewnić co ma wysłać).

Straciłem przez nich zlecenie o wartości 5000 zł netto, tylko dlatego, że maja pracowników którzy nie potrafią ani czytać ani słuchać.

Zażądałem zwrotu kosztów poniesionego zakupu oraz odszkodowania za utracone korzyści majątkowe.
Aby odzyskać przynajmniej zainwestowane pieniądze szarpałem się z nimi przez 2 miesiące. Obiecali zwrócić kwotę za zakupiony towar oraz koszty przesyłki.
Ponieważ juz raz mnie okantowali, nie chciałem ryzykować wysyłania towaru bez zwrotu kosztów - niestety byli nieugięci, więc doszedłem do wniosku, że dostaną jeszcze jedna szansę.
Wysłałem błędnie przysłany towar a w odpowiedzi zamiast pieniędzy otrzymałem fakturę korygującą na której skorygowana była tylko kwota za towar natomiast nie było korekty kosztów przesyłki - oszukali mnie po raz drugi z rzędu (mimo, ze obiecali zwrócić koszty przesyłki). do faktury przykleili kartkę, że pieniądze zwrócą po otrzymani podpisanej faktury korygującej.
No cóż, teraz byli już górą - mieli i towar i pieniądze.

Złożyłem kolejna reklamację, przesyłając im maila w których obiecali zwrócić koszty przesyłki. W odpowiedzi otrzymałem informacje, że owszem na fakturze korygującej nie jest uwzględniony zwrot kosztów przesyłki ale maja już przygotowanie zlecenie przelewu uwzględniający wszystkie poniesione koszty.

Byłem głupi ale uwierzyłem im po raz trzeci. Podpisałem fakturę korygującą i kopie wysłałem poczta elektroniczną.

Po tygodniu otrzymałem pieniądze tylko i wyłącznie na kwotę wartości towaru oraz dodatkowo 11zł które nie pokryło nawet kosztów wysłana do nich towaru.

W tytule przelewu napisali jeszcze, że zgłosili mnie do Urzędu Skarbowego z powodu nie przysłania podpisanej faktury korygującej

Reasumując. Użytkownik e-trade_com_pl oszukał mnie 3 razy z rzędu oraz straciłem na nim:
- ok 20zł (koszty zakupu)
- 5000zł netto (6100 zł brutto) - utracone korzyści majątkowe przez ich niekompetencję
- ok 100zł (paliwo i czas poświęcone na bezsensowną i bardzo długą korespondencję)

- dodatkowo bezpodstawnie zgłaszają kupujących do kontroli w Urzędzie Skarbowym

Jeśli ktoś chce stracić dużo pieniędzy, być wyprowadzanym z równowagi każdym mailem który przysyłają oraz chodzić przez kilka miesięcy znerwicowanym to może u nich kupować. Wkurzanie klientów opanowali do perfekcji.

Jeśli jednak chcecie sobie zaoszczędzić kłopotów to omijajcie ich z daleka
lukast, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od Jan 2011.

allegranka

Member

RE: TLO PODSTAWKA AKRYL 50x100cm LUSTRZANE ODBICIE waw

Post4 lip 2011, o 09:44

Rozumiem Twoje zdenerwowanie,ale po co szarpac sobie nerwy,kiedy i tak to nic nie da.Ale wyrzucajac zlosc z siebie, z pewnoscia sprawilo Ci duza ulge.Bedziesz na drugi raz ostrozniejszy.A swoja droga czlowiek cale zycie uczy sie i nie zawsze sa efekty z tej nauki.Nie Ty jeden sparzyles sie w zyciu,zapewniam Cie,ze nie Ty jeden.Pozdrawiam.
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: TLO PODSTAWKA AKRYL 50x100cm LUSTRZANE ODBICIE waw

Post17 sty 2012, o 10:44

Wg. mnie bardzo niesłusznie oskarżasz tego sprzedającego o utratę zlecenia na 5000 zł. Kupuje się zawsze na własne ryzyko, jak zależało ci na czasie, to mogłeś jechać/poszukać jakiegoś lokalnego sklepu z takimi artykułami i załatwić to od ręki.

To tak jakbyś oskarżył Biedronkę o to, że w piątek w południe zabrakło chleba dla Ciebie i byłeś głodny?! Czy masz podpisaną umowę z nimi o dostarczenie chleba (w piątek o 11:34:00)? Po prostu Twoje rozczarowanie wynika z tego, że zabrakło chleba, czy nie dowieźli towaru na czas.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

silverbox

Junior Member

Post18 sty 2012, o 01:06

Jesli moge sie doczepic zrobie to.
Uwaznie przeczytalem twoj post i jedyne co widze to problem ktory narosl z twojej winy.
Cala reszta to efekt twojego blednego podejscia( "pilna potrzeba") kupna przedmiotu przez internet. Sprzedawca ma "czas" na wyslanie przesylki a poczta polska ma 14 dni na dostarczenie przesyki(regulamin poczty).
Nie zrozum mnie zle ale jesli przykladowo znalazlbys firme lokalnie czy kurde nawet bys stracil extra 50zl na paliwo by pojechac w miejsce i sie upewnic ze to towar ktory potrzbujesz zarobilbys teraz moze nie 5000netto a 4700netto i byla by gitara.
A przez roztargnienie i problem zapewnienia sobie przedmiotu w krotkim czasie ustawiles sie negatywnie co sprzedawca wyczul i wykorzystal twoja pozycje do tego typu rozgrywki.

Sam sprzedaje i z punktu widzenia sprzedawcy to:

a)niezadowolony klient-mozliwy zly komentarz. Nic wiecej
b)zwrot towaru- koszty poniesie TYLKO sprzedawca. Dla sprzedawcy to problem bo niedosc ze nie sprzedal towaru to jeszcze musi placic za zwrot.

Oczywitym jest ze musisz oddac towar by dostac pieniadze i tutaj nie ma dyskusji.
Jesli uwazasz inaczej- znaczy ze kupujesz od swieta i nieznasz wogole zasad panujacych w sieci.

Uwazam ze w momencie silnej potrzeby kazdy powinien ochlonac i sprobowac przeliczyc czy aby napewno "taniej" bedzie znaczylo to samo w przypadku problemu np. niedostarczenia na czas przedmiotu.
Obrazek
Potrzebujesz pomocy? Jestes w potrzebie? Napisz!

http://minigrr.pl"darmowe gry,gry online Gry Online"

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Post18 sty 2012, o 10:00

Trzeba sobie zadać jedno pytanie przed kupnem - czy ma być tanio, czy ma być szybko? ;)
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Powrót do Komentarze do aukcji