co uwazacie o komentarzach? czy nie wystarczyly by tylko same oceny: pozytywna, neutralna, negatywna? czy komentarze sa dla Was wazne? wystawiacie je wszystkim z kim prowadziliscie transakcje? jezeli nie otrzymaliscie zwrotnego to upominacie sie o nie?
Myśle że są potrzebne. Możemy się dokładniej coś dowiedzieć o przebiegu transakcji, czy są okresowe spóźnienia w przesyłka, w ogóle jak z tą przesyłką...
Nie upominam się o zwrotny - mam ich ponad 250, więc mi już trochę nie zależy na tym. Tym bardziej, że wszystkie pozytywne. A parę zwrotnych nie dostałem - jak wystawiałem sprzedającym komentarze neutralne.
I komentarze jak najbardziej są potrzebne. Można w nich pochwalić za dobry kontakt, szybką wysyłkę, itp.
Dla mnie kazdy komentarz cos nam przekazuje,dowiadujemy sie ,czy warto,czy nie cos kupic,cos zalatwic.Dlatego tez uwazam,ze komentarz jest,a przynajmniej powinien byc dla kazdego bardzo wazny.
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum
Oczywiście - komentarze to podstawa. Nie raz wystawiam komentarz pozytywny, ale mam jakieś uwagi co do transakcji, np. zbyt długi czas oczekiwania. Jednak jeśli mieści się to w granicach przyzwoitości to nie decyduję się na wystawienie komentarza neutralnego - w końcu transakcja została załatwiona pomyślnie. I do tego właśnie służy komentarz - oceniamy całą sprzedaż jako pozytywną lecz mamy jakieś drobne uwagi, które w komentarzu można zawrzeć.