Teraz jest 20 maja 2012, o 20:35

witam

Historie, przygody i wszystko inne związane z Allegro
  • Autor
  • Wiadomość

Marcin100420

Junior Member

witam

Post20 paź 2011, o 13:52

zakupiłe na aukcji poprzez kup teraz opony 480zł za 4 szt 8mm bieznika.Na aukcji był tylko odbiór osobisty lecz skontaktowałem sie telefonicnie ze sprzedajacym i dogadałem sie ze może wysłac mi opony kurierem za pobraniem w zwiazku z tym zakupiłem opony.na drugi dzień sprzedajacy dzwoni i mówi ze niemoże wysłac kurierem za pobraniem bo nie ma podpisanej umowy z firma kurierską i mam 2 wyjscia albo zrezygnowac z opon albo przelac pieniadze za opony od razu?Poprosze o porade czy w przypadku nieotrzymania przesyłki moge dochodizic roszczeńw przypadku istniejacego odbioru osobistego na aukcji

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: witam

Post20 paź 2011, o 15:56

A na aukcji jest zaznaczona opcja wysyłki kurierem, czy jest napisane, że "tylko odbiór osobisty" ?
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Marcin100420

Junior Member

Post20 paź 2011, o 16:47

w aukcji jest napisane ze odbiór osobisty.ale dogadałem sie ze sprzedajacym ze wysle mi za pobraniem później dzwoni ze nie moze wysłac pobraniem bo niema umowy z kurierem podpisanej

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Post21 paź 2011, o 08:43

Nie wiem jak jest z kurierami, ale na poczcie polskiej nie trzeba mieć podpisanej umowy, aby móc wysłać paczkę za pobraniem. Może przy firmach kurierskich jest inaczej i dlatego faktycznie nie ma możliwości wysłania paczki za pobraniem.
Choć wydaję mi się to i tak dziwne, że prywatna osoba nie mogła by wysłać paczki za pobraniem... .

Wg. mnie sprzedający coś kręci - po prostu boi się wysłać paczki za pobraniem.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Powrót do Inne historie