Teraz jest 20 maja 2012, o 20:31

PROSZE O POMOC ! PROBLEM Z MODERN_BUTIK

Historie, przygody i wszystko inne związane z Allegro
  • Autor
  • Wiadomość

kaeira

Junior Member

PROSZE O POMOC ! PROBLEM Z MODERN_BUTIK

Post16 maja 2011, o 18:33

zamowilam plaszczyk wiosenny na allegro 19 marca, 22 marca dokonalam wplaty . Byla to przesylka z Chin do holandii przez glowna siedzibe firmy w polsce. plaszcz otrzymalam pod koniec kwietnia chociaz na aukcji zaznaczony jest limit czasowy dostarczenia przesylki(14-21 dni) . Plaszczyk ktory zamowilam byl w rozmiarze m o okreslonych wymiarach niestety towar ktory otrzymalam owszem posiadam metke z rozmiarem m ale niestety wymiaryu sie nie zgadzaly, bo byl za maly. Po pierwszym telefonie kobieta stwierdzila iz nie zajmuje sie juz tym towarem i to JA SAMA mam zalozyc aukcje na allegro i sprzedac by odzyskac swoje pieniadze lub sprobowac sprzedac rodzinie. Moje zdziwienie nie mialo konca. na moje pytanie o warunki reklamacji stwierdzila iz to ja sama w zamowieniu napisalam ze zamawiam rozmiar s chociaz posiadam kopie emailá w ktorym jasno pisze iz chce rozmiar m . Zalozylam spror na allegro ale niestety na moje 2 wiadomosci dostalam 1 odpowiedz, wymijajaca i dodatkowo oczerniajaca moja osobe. posiadam kopie wiadomosci , potwierdzenie przekazu (599zlotych), plaszczyk wraz z workiem i kompletem metek. Co moge jeszcze zrobic? z uwagi na gtak wysokie koszty zakupu nie mam zamiaru zlekcewazyc takiego zachowania . Czy jest jeszcze cos co moge w takiej sytuacji zrobic ?
kaeira, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od May 2011.

noid

Member

RE: PROSZE O POMOC ! PROBLEM Z MODERN_BUTIK

Post16 maja 2011, o 19:09

Najlepiej jakbyś skontaktowała się z rzecznikiem praw konsumenta. Sprzedawcą była os. prywatna, tak?
KLIK - moje aukcje.

kaeira

Junior Member

Post16 maja 2011, o 19:57

noid napisał(a):Najlepiej jakbyś skontaktowała się z rzecznikiem praw konsumenta. Sprzedawcą była os. prywatna, tak?

Ta kobieta wystawia faktury vat wiec raczej nie jest osoba prywatna.
kaeira, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od May 2011.

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Post17 maja 2011, o 10:28

A fv są z Polski? Jak z Polski, to bez problemu wygrasz to :]

Dodatkowo jak o wymianę/zwrot kurtki zgłosiłaś się w terminie do 10 dni od daty otrzymania, to tym bardziej jako konsument to wygrasz!

Powodzenia i głowa do góry :]
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Powrót do Inne historie