Teraz jest 20 maja 2012, o 20:26

Pilne Proszę o Pomoc

Historie, przygody i wszystko inne związane z Allegro
  • Autor
  • Wiadomość

dasko14

Junior Member

Pilne Proszę o Pomoc

Post3 gru 2011, o 16:11

Witam ,Proszę o pomoc /porade wa takiej sprawie :
Zostałem powiązany z kontem –allegro wskazało mi to konto ,podejrzewam że zostałem powiązany z nim po tym jak pewna Pani napisała do mnie e-miela pomyliła mnie ze sprzedawca innym który nie wysyłał towaru wogle do swoich klientów (same negatywy ).Allegro zawiesiło mi moje konto .Sprzedajmy takie same produkty z tego samego źródła (producenta )tylko ja z Polski a konto z którym mnie powiązali z Azji.

Allegro pisze tak i odp cały czas to samo :
Witam ponownie.
Odblokowanie zostanie rozważone po wyjaśnieniu blokady konta "z którym mnie powizano ", tak jak wspomniałem.

Jeśli im napisałem że mają mi udowodnić że te komto należy do mnie (przypominam że nie należy i że nie mam nic wspolnego ):

Przypomnę również, że nie mogę udzielać informacji na temat posiadanych przez nas danych oraz sposobu ich pozyskiwania (względy bezpieczeństwa).

Allegro nie może mi żaden sensowny sposób udokumentować swoich nieprawdziwych podejrzeń - co w tej sytuacji mogę zrobić? Czy jest jakaś instytucja
do której moge sie zgłosić z takim bezprawnym orzeczeniem ?

Co radzicie zrobić ?

Pozdrawiam i góry dziękuje za pomoc

hsurim

Junior Member

Re: Pilne Proszę o Pomoc

Post3 gru 2011, o 19:57

dasko14 napisał(a):(...) Allegro nie może mi żaden sensowny sposób udokumentować swoich nieprawdziwych podejrzeń (...)

I tego się trzymaj ...
Jeżeli jest tak jak piszesz, to powinnością Allegro, jest teraz naprawienie szkody.

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Post3 gru 2011, o 22:03

Możesz założyć kolejne konto, możesz zgłosić sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta o nieuczciwe praktyki w allegro.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

dasko14

Junior Member

Post3 gru 2011, o 22:31

znajomy miał kiedyś podobnie , i dostał dożywotniego bana na konta i każde które miał były zawieszane także obawiam się że bd podobnie ...
a co do rzecznika ? to co on zrobi skoro allegro nie przyjmuje żadnych argumetów i odp cały czas to samo

silverbox

Junior Member

Post4 gru 2011, o 21:26

dasko14 napisał(a):znajomy miał kiedyś podobnie , i dostał dożywotniego bana na konta i każde które miał były zawieszane także obawiam się że bd podobnie ...a co do rzecznika ? to co on zrobi skoro allegro nie przyjmuje żadnych argumetów i odp cały czas to samo

NIe ma czegos takiego jak dozywotni ban! Allegro zawsze podnosi alarm w przypadku gdy nowe konto zalozone w jakis sposob podpadnie.
Aby konto zalozyc i je miec dluuugoo i szczesliwie proponuje kilka podstawowych krokow.

1. Zakladajac konto mozesz uzyc swoje dane ale z wyjatkiem imienia ktore mozesz skrocic np. Krzystof-Krzys.( Wiem to glupie ale fitlry allegro sprawdzaja imie i nazwisko a takze date urodzenia. a dopiero gdy soe potwierdza filtruja adres IP)
2. Data urodzenia moze byc w formacie: DD/MM/RRRR albo MM/DD/RRRR(allegro tego nie pisze wiec masz wolna reke) i nie jest wymagane ale ty chcesz miec "czyste" konto wiec wpisz je.(Pamietaj jedynie jaka date podales w zawieszonym koncie). Chodzi tutaj o to by oszukac filtry a przypadku gdy cie zapytaja podasz im jak jest.
3. Dane do konta bankowego(jesli juz je musisz podac) lepiej zmienic tak aby nie mozna bylo powiazac go z poprzednim.
4. Adres prosta sprawa:
a.Jesli mieszkasz w bloku podajesz swoj adres ale pomin jedna literke np. Wojsk(tutaj) Polskieg(tutaj)... i tutaj wpisujesz numer mieszkania.
b.Jesli mieszkasz w domu wolnostojacym mozesz podac adres z tym ze podajac numer mozesz podac literke "a" przy numerze domu.(pamietaj ze listonosz zawsze wie kto gdzie mieszka, zazwyczaj jest to ten sam czlowiek wiec zorzumie ze blad jest w adresie ale przesylke dostarczy.Przeciez imie i nazwisko sie bedzie zgadzac).
4.Telefon komorkowy to chyba najlatwiejsza sprawa(nowy numer za 5zl i jazda).
5. email adres-aliasy w gmailu pozwola tobie na inny adres zachowujac stary.
6. Aktywacja konta to najlatwiejszy spososb- POCZTA i wplata dopisujac kod podany przy rejetracji w allegro. Albo list z kodem aktywacyjnym ale w tym miejscu musze dopisac ze jest to ryzykowne poniewaz wtedy obsluga allegro sprawdza konto zanim wysle list(przeciez znaczek kosztuje).

Po zalozeniu i potwerdzeniu danych konto aktywne, tak wiec musisz pamietac:

Pamietaj zebys nigdy nie zmienial danych konta bo zaraz allegro podczepi czerwona flage i zaczna sie problemy.
Pamietaj aby nie podawac w aukcjach(jesli sprzedajesz) danych innych niz te ktore sa w allegro.

Ja mam juz 2 konto od ponad 2 lat poniewaz mialem problem z allegro z pierwszym i tez mialem "bana" od allepajacy ale jak na razie ide dobrze i pewnie.
Te Dozywotnie bany to taki trick zeby Ciebie wytraszyc. Przeciez IP moze byc zmienne wiec nie beda blokowac tego. Sami by sobie strzelili w stope.
Masz pytania? Pisz.
Obrazek
Potrzebujesz pomocy? Jestes w potrzebie? Napisz!

http://minigrr.pl"darmowe gry,gry online Gry Online"

dasko14

Junior Member

Post4 gru 2011, o 23:42

czyli nalepiej mam założyć nowe konto zastosowując te wskazówki i wtedy nie zablokują mi tego konta ? zmienie nr konta bankowego dane przy tym chyba ciężlko zmienić ,szablon zostanie ten sam już tego nie bd sprawdzać
Czy jest wogle jakakolwiek szansza na odblokowanie tego starego konta ?

silverbox

Junior Member

Post6 gru 2011, o 00:12

Pamietaj ze gwarancji nikt tobie nie da ale jesli zaaktywujesz konto poprzez przelew na poczcie podajac kod z allegro przy rejestracji to juz jest o wiele bardziej bezpieczniej.
Numer konta bankowego mozesz podac inny a dane zmienic dokladnie tak jak w danych adresowych konta allegro.
Bank potrzebuje danych jako jedna z informacji ktora moze pomoc przy wyjasnianiu pomylki np. zle imie ale adres dobry badz odwrotnie przy przelewie z poczty itd.
Banki nie ujawniaja danych dopuki ty tego nie zrobisz:) Nie maja w tym zadnego interesu. Zobacz: jesli robisz przelew to zazwyczaj masz numer rachunku i operacji ale nie masz danych konta(ja tak mam w mbank) chyba ze ktos wpisze w tytule swoje imie i dane adresowe.

Konto raz zablokowane zazwyczaj juz lepiej zostawic zawieszone. Pamietaj ze licznik zawieszen konta sie zmienia i jestes nawet po odblokowaniu na celowniku czesciej niz ten co nigdy nie mial ale cos przeskrobal.
Aby sie upewnic napisz do allegro uzywajac opcji : http://allegro.pl/contact/contact.php albo odpowiedz na email od allegro o zawieszeniu konta.
Zapytaj ich dlaczego konto jest zawieszone(pamietaj ze nawet jesli sie opisali w emailu to nic nie szkodzi, chodzi tobie o to by sprawdzic ich stosunek do "twojego wystepku"),jesli dostaniesz lakoniczna ale stanowcza odpowiedz ze juz dostales email z wyjasnieniami masz zielone swiatlo by "porzucic" stare konto i otwierac nastepne. Jesli beda mili i wyjasnia na czym sprawa stanela masz szanse by zagrac z nimi raz jeszcze starym kontem ale jak juz wspomnialem bedziesz na celowniku a licznik twoich blokad na koncie nie bedzie rowny 0-zero. I mam nadzieje ze twoj login na tym forum nie jest taki sam badz podobny do konta allegro- ludzie z allegro czesto przeszukuja fora wlasnie by przeczytac to i owo i jesli juz cos wiedza o tobie i innych twoich "zamiarach", beda na ciebie czekac. Maskuj sie kolego a daleko zajdziesz. Moje konto ma juz 2 lata a tez bylem podobno zbanowany FOREVER! :) Powodzenia
Obrazek

Beniu85

Junior Member

Post12 gru 2011, o 11:41

Mam pytanie.Bo mam taki sam problem jak Wy tutaj.Udało Ci się założyć to konto tak jak kolega silverbox radził??i o co chodzi z tym przelewem na poczcie bo tego nie rozumie??Pozdrawiam

silverbox

Junior Member

Post16 gru 2011, o 21:07

Jesli chodzi o przelew na poczcie to chodzilo mi tu o PAYU.
Mozesz potweirdzic wplata poprzez e-wplate, karte visa itp albo druczek na poczte.
I tylko o to mi chodzilo.

Napewno dziala bo juz dwie osoby mi podziekowaly przez email ze sie udalo.
Pamietaj by zadne dane sie nie powtorzyly tzn. numer telefonu czy data urodzin.
Allegro napewno ciebie znajdzie jesli beda chcieli.
Ponizej dodalem liste zawsze aktualnych proxy tak zebys nie byl namierzony przy rejestracji jesli nie masz zmiennego IP.

http://nntime.com/proxy-country/Poland-01.htm

Adres zmienisz w przegladarce w opcja pod lan setting czy ustawienia sieci.

W razie czego wejdz na http://zapytaj-nas.co.uk i napisz tam a napewno tobie odpowiem. Siedze tam czesciej niz tutaj.
Obrazek

allegranka

Member

Post19 gru 2011, o 11:33

dasko14 napisał(a):znajomy miał kiedyś podobnie , i dostał dożywotniego bana na konta i każde które miał były zawieszane także obawiam się że bd podobnie ...
a co do rzecznika ? to co on zrobi skoro allegro nie przyjmuje żadnych argumetów i odp cały czas to samo

Jeżeli nie zwrócisz się ze swoim problemem do rzecznika,nigdy nie dowiesz się czy on może Tobie pomóc.W sumie od tego on jest.Powodzenia.
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum
Następna strona

Powrót do Inne historie