Teraz jest 20 maja 2012, o 20:20

Kupujacy nie zaplacil

Historie, przygody i wszystko inne związane z Allegro
  • Autor
  • Wiadomość

Faaith

Junior Member

Kupujacy nie zaplacil

Post11 maja 2011, o 21:48

Witam. Koles wygral maja aukcje telefonu, na kase czekam juz 5 dni roboczych i jeszcze nie przyszla, pisalem do niego lecz nie odpowiada na maile, telefon ktory podal caly czas nie odpowiada, wydaje mi sie, a raczej jestem pewny ze nie zaplaci juz za ten telefon. Chcialem sie dowiedziec co w takim wypadku powienienem zrobic. Czy zwrot prowizji za telefon oraz wystawienie negatywnego komentarza na allegro to wszystko co moge zrobic ? Troche czasu przez to stracilem, a pieniadze juz bym dawno mial gdybym trafil na kogos uczciwego.
Faaith, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od May 2011.

krzysiuus

Member

RE: Kupujacy nie zaplacil

Post11 maja 2011, o 22:27

Hmm chyba po tygodniu dopiero możesz ubiegać się o zwrot prowizji.
Napis mu meila jak sprawa wygląda i że zgłaszasz sprawę do allegro to może zmięknie...

Jak nie odpisze to będziesz mógł ubiegać się o zwrócenie prowizji a on dostanie ostrzeżenie od allegro.
Kreator szablonów i panel allegro - Dla prawdziwych sprzedawców!

allegranka

Member

Post12 maja 2011, o 09:23

Ales wybral sposob na sprzedaz telefonu.Trafiles na niezlego cwaniaka.Sadze,ze wszelkie dane jakie tobie podal byly wymyslone.Z cala pewnoscia nie podal prawdziwych informacji o sobie.Podejrzewam,ze bedziesz sie musial pozegnac i z telefonem i z zaplata za niego.Mysle,ze drugi raz juz sie nie dasz nabrac,co?.Tak sadze.Ale sam widzisz,ze nie warto ufac nieznajomym.Bo nie przeswietlisz takiego i nie bedziesz wiedzial co w czlowieku siedzi.Tym bardziej,ze nie masz bezposredniego z nim kontaktu.Wspolczuje ci,ale takie jest brutalne zycie,niestety,jeszcze nieraz tego doswiadczysz,ale juz nie ze sprzedaza w ciemno.Pozdrawiam i wiecej szczescia.
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

Faaith

Junior Member

Post12 maja 2011, o 15:26

Tylko ze ja jeszcze nie wyslalem tego telefonu :D
Nie jestem tak glupi zeby wysylac telefon zanim dostanie sie kase.

Pytam po prostu czy moge cos mu zrobic, czy grozi mu jakas kara za to ze marnuje moj czas, rownie dobrze moglbym sprzedac gdzie indziej i kase juz bym mial, a tak musze czekac.
Faaith, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum od May 2011.

Powrót do Inne historie