Teraz jest 20 maja 2012, o 19:44

Sprzedawanie przez firmę znajomego

Dyskusja nt. Allegro z punktu widzenia Sprzedającego.
Narzędzia dla sprzedających - m.in. Quick Loader.
  • Autor
  • Wiadomość

mikos

Junior Member

Sprzedawanie przez firmę znajomego

Post7 lis 2011, o 21:37

Mam kilka pytań.
1. W jaki sposób mogę sprzedawać towary na allegro zakupione na firmę znajomego i dokumenty sprzedaży będą wystawiane przez niego. Oczywiście wszystkie środki będą wpływać na jego konto?
2. Jeśli tak nie można, to czy jest możliwość założenia drugiego konta na allegro na jego firmę, bo jedno już ma konto na allegro?

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: Sprzedawanie przez firmę znajomego

Post8 lis 2011, o 14:12

Nie ma limitu kont prywatnych w Allegro - możesz ich wiele posiadać. Byleby nie robić jakichś machlojek między nimi (czyli podbijać aukcje, wzajemnie wygrywać wystawiane przedmioty, itp). Jak będą to całkowicie samodzielne konta to allegro się nie doczepi.
Nie wiem jak jest z kontami firmowymi - nie interesowała mnie ta sekcja w regulaminie allegro.

A co do sprzedaży - jak będziesz wystawiać fvat, podasz kontakt do firmy, itp. To nie ma żadnego problemu w sprzedawaniu przedmiotów. Jeśli chcesz coś ukrywać, "pod stołem" sprzedawać, to będą problemy - jak nie ze strony allegro to ze strony niezadowolonych kupujących.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Powrót do Subforum dla sprzedających