BlueMan napisał(a):Oczywiście jesteś mądrzejszy (ba, najmądrzejszy!) i tak nie mogłeś od razu napisać i wyjaśnić sprawy?
I dalej nie podałeś linka do jakiegoś znanego, niezależnego serwisu który by w ten sposób opisywał tą podwyżkę.
Nie uważam się za najmądrzejszego. Może pojechałem trochę za ostro, ale to przez to, że źródła informacyjne podały to w tak kolorowych barwach.
Nie od dziś znane są wszystkim sztuczki marketingowe allegro i podejście do swoich użytkowników, którzy są ich żywicielami. Te zagrywki po prostu uważam za nie fair. Niżej link do artykułu gdzie jest haczyk w nowych opłatach allegro
http://nt.interia.pl/internet/wiadomosci/news/allegro-obniza-prowizje-i-zarobi-wiecej-gdzie-jest,1719042,62BlueMan napisał(a):PS.
Petycja nie ma sensu

Nie podoba ci się polityka cenowa allegro - nie korzystaj. Jest co najmniej kilka innych serwisów z mniejszymi prowizjami. To wolny rynek!
Doskonale zdajesz sobie chyba sprawę z tego, że na chwilę obecną sprzedaż na platformie allegro cieszy się największym powodzeniem klientów, a na innych platformach aukcyjnych jest zerowa. Mogę zmienić platformę ale przez długi długi jeszcze czas nie zarobię tam pieniędzy. Wielu ludzi traktuje allegro prawie jak swojego pracodawcę. Płacąc allegro duże pieniądze za utrzymanie aukcji mamy prawo do negocjacji cen. Moim zdaniem nie na tym to polega wolny rynek, aby ktoś nam mówił - nie podoba ci się to nie korzystaj, nie musisz, obejdzie się, a z drugiej strony wiadomo, innej alternatywy nie masz, więc i tak zostaniesz, a my zedrzemy z ciebie ile się da. Internet i forum służy między innymi do tego aby nagłaśniać pewne sprawy, a więc to właśnie robię. Można mówić, że petycje nie mają sensu, a ja bym powiedział, że nic nie tracimy. Bez sensu jest to, gdy nic nikt nie robi i zgadza się ze wszystkim. Poniżej link do akcji zamykania kont przez ludzi w Stanach w Bank of Amerika, nie chcieli się zgodzić na wprowadzenie opłat za karty debetowe:
http://wyborcza.pl/1,86117,10599901,Dzien_Zamykania_Kont.htmlPozdrawiam