Teraz jest 20 maja 2012, o 19:16

"Super sprzedawcy" a tyle negatywów!!!! Jak to możliwe????

Dyskusja o Allegro z punktu widzenia kupującego. A także informacje nt. narzędzi dla kupujących - typu snajper, itp.
  • Autor
  • Wiadomość

alleart

Junior Member

"Super sprzedawcy" a tyle negatywów!!!! Jak to możliwe????

Post25 cze 2010, o 16:22

Witam. Chciałbym podzielić się swoimi irytacjami które ciągle mnie nachodzą jak patrzę na logo "Super sprzedawca" a użytkownicy posiadają bardzo dużo negatywnych komentarzy. Jak to jest w ogóle możliwe, że osoby z tak ogromną ilością negatywów są super sprzedawcami?? W moim rozumowaniu wydaje się, że ów "Super sprzedawca" powinien nie mieć żadnych negatywów bo to świadczy o jego rzetelności i zaufaniu. Jak można zaufać komuś kto choć raz zawiódł klienta i jego zaufanie?? Dochodźmy swoich praw, zróbmy coś z tym> A co by było jakby sprzedawcy w spożywczym tacy sami byli??
alleart, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

noid

Member

RE: "Super sprzedawcy" a tyle negatywów!!!! Jak to możliwe????

Post25 cze 2010, o 20:57

http://www.allegro.pl/country_pages/1/0 ... edawca.php tutaj sa podane warunki jakie musi spelniac taki sprzedawca. wystarczy 98 % pozytowow. przy duzej ilosci aukcji mozna sobie "pozwolic" na negatywy
KLIK - moje aukcje.

alleart

Junior Member

Post25 cze 2010, o 22:00

noid napisał(a):http://www.allegro.pl/country_pages/1/0 ... edawca.php tutaj są podane warunki jakie musi spełniać taki sprzedawca. wystarczy 98 % pozytowow. przy dużej ilości aukcji można sobie "pozwolić" na negatywy

no tak ale jak na razie to masz 100% pozytywów tak ze jest ok bo wszyscy są zadowoleni z twoich towarów i myślę ze nie pozwolisz sobie na to żeby wysłać niepełny komplet jakiegoś towaru lub coś niedziałającego. Pomyśl np: na 4000 sprzedanych towarów 200 jest trefnych albo innych niż na opisie lub coś nie tak.Czy chciałbyś się znaleźć w tej 200? twój czas zmarnowany pieniądze no i nerwy jakie musiałeś poświecić gdy zobaczyłeś ze to nie to co chciałeś.

noid

Member

Post25 cze 2010, o 22:07

wiadmo ze powinno sie dbac o to zeby aukcje zakonczyly sie dobrze dla dwoch stron. jednak kazdy jest tylko czlowiekiem i pomylki nieraz sie zdarzaja. niektorzy tego nie potrafia zrozumiec i wystawiaja komentarze bez proby dogadania sie. w takich wypadkach negatyw jest nie do konca uczciwy
KLIK - moje aukcje.

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Post27 cze 2010, o 10:29

Pomyśl np: na 4000 sprzedanych towarów 200 jest trefnych albo innych niż na opisie lub coś nie tak.

To wtedy nie byłby w gronie SuperSprzedawców. 2% z 4000 pozytywów to 80 aukcji, a nie 200. Jasne, że też nie chciałbym znaleźć się w tych 80 szt. ale tak jak noid powiedział - zawsze może wystąpić błąd ludzki, który jest nie do wyeliminowania.

Nie rozumiem co chcesz nam wytłumaczyć.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

alleart

Junior Member

Post27 cze 2010, o 13:00

BlueMan napisał(a):
Pomyśl np: na 4000 sprzedanych towarów 200 jest trefnych albo innych niż na opisie lub coś nie tak.

To wtedy nie byłby w gronie SuperSprzedawców. 2% z 4000 pozytywów to 80 aukcji, a nie 200. Jasne, że też nie chciałbym znaleźć się w tych 80 szt. ale tak jak noid powiedział - zawsze może wystąpić błąd ludzki, który jest nie do wyeliminowania.

Nie rozumiem co chcesz nam wytłumaczyć.

Ale ja wam nic nie chce wytłumaczyć. Ja chce tylko tego że jak jest ktoś "Super sprzedawca" to żeby nim był naprawdę a nie tylko takie logo było. A poza tym dlaczego tylko Wy administratorzy się udzielacie a nie zwykli forumowicze. Po prostu bronicie złego. No chyba że wy też jesteście jednymi z nich i ludzi tylko potraficie oszukać??

noid

Member

Post27 cze 2010, o 15:29

bron boze nie bronimy zlego alleart. poprostu staramy sie zrozumiec.
i zgadzam sie z tym ze SS powinien byc naprawde "super" ale zauwaz tez ze to tylko czlowiek. poza tym, jezeli chodzi o komentarze negatywne to ile razy jest tak ze ktos licytuje, nie placi i wystawia negatywy? zeby komus popsuc reputacje? konto sobie ktos porzuci a negatywy niestety zostana i popsuja komus image.
KLIK - moje aukcje.

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Post28 cze 2010, o 08:06

No i jest to NIEOFICJALNE forum allegro i my (administracja/moderatorzy) w żaden sposób techniczny nie jesteśmy związani z Allegro :)
Jesteśmy takimi samymi użytkownikami portalu aukcyjnego jak ty.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

alleart

Junior Member

Post29 cze 2010, o 21:40

Ja po prostu chce żeby na allegro było mniej naciągaczy i oszustów bo jak widzę tyle negatywów typu: "przesyłka nie kompletna", "niezgodny z opisem", "totalny bubel" albo że, wcale nie docierają to aż mnie nerwy biorą i bym takim nie wiem co zrobił. Jesteś super sprzedawcą to dbaj o to logo a nie rób na nim skazy oszusta i naciągacza:@ Porównajcie to z rycerstwem. Dawniej jak rycerz był dobry to ludzie go cenili i byli z niego dumni. A tu co?? Kto jest dumny z takiego pseudo "Super sprzedawcy"??

noid

Member

Post29 cze 2010, o 22:10

no to i wylacznie czynnik ludzki. allegro ani nikt inny nie ma wplywu na to co robia inni ludzie.
KLIK - moje aukcje.
Następna strona

Powrót do Subforum dla kupujących