Teraz jest 20 maja 2012, o 19:11

Płacę z Allegro. Zapłata.

Dyskusja o Allegro z punktu widzenia kupującego. A także informacje nt. narzędzi dla kupujących - typu snajper, itp.
  • Autor
  • Wiadomość

bwnn

Junior Member

Płacę z Allegro. Zapłata.

Post4 lis 2011, o 12:10

Zacznę od początku i postaram się jak najlepiej opisać problem.

Zaczęło się tak, że sprzedałem przedmiot. Wszystko super kontrahent zapłacił mi przez PzA i mam załóżmy 70 zł na koncie. I postanowiłem sobie kupić inną rzecz załóżmy za 40 zł i kupiłem i sposób zapłaty wybrałem jako PzA. Wybrałem przez przelew bankowy i oczywiście na koniec podali mi jak wysłać przelew co wpisać. I teraz tak pieniądze którymi zapłacę za ten przedmiot za 40 zł pójdą automatycznie z mojego konta allegro na którym mam 70zł czy one sobie leżą a ja mam oddzielnie przelew zrobić. Bo dodam, że trochę źle zrobiłem bo na
Moje Allegro>Moje Zakupy>Płacę z Allegro>Lista moich wpłat jest taka linijka:

numer płatności NAZWA PRZEDMIOTU NAZWA UŻYTKOWNIKA OD KTÓEGO KUPIŁEM 40ZŁ 1 5,60 zł 45,60 zł Rozpoczęta data

I właśnie o tym nie wiedziałem i równoległe zleciłem wypłatę z mojego saldo w Moje Allegro na moje konto bankowe i jest ona jako zakończona. Czyli pieniędzy na Moje Allegro już nie mam tylko one przyjdą na moje konto bankowe. Więc teraz pytanie jak mam zapłacić za ten przedmiot? Mam zrobić oddzielny przelew na te dane co podali czy automatycznie jest kasa pobierana z konta allegro? Proszę o możliwie szybką odpowiedź. Z góry wielkie dzięki.

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: Płacę z Allegro. Zapłata.

Post4 lis 2011, o 23:05

Musisz zrobić oddzielny przelew. Pieniędzmi zebranymi od kupujących w PZA nie można płacić za swoje zakupy. Można je tylko wypłacić przelewem na swój rachunek bankowy.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Powrót do Subforum dla kupujących