Teraz jest 20 maja 2012, o 19:10

Pieniądze wysłane na zły numer konta.

Dyskusja o Allegro z punktu widzenia kupującego. A także informacje nt. narzędzi dla kupujących - typu snajper, itp.
  • Autor
  • Wiadomość

wujekJP

Junior Member

Pieniądze wysłane na zły numer konta.

Post4 gru 2011, o 17:44

Witam wszystkich. Jestem tu nowy i nie wiem czy w dobrym miejscu zadeje to pytanie ale mam problem. Polega on na tym iż wygrałem aukcje na której sprzedający zaznaczył cytuje: ,,** Numer konta do wpłaty podam po zakonczeniu aukcji , prosze nie wysyłac pieniedzy na numer ustawiony na moim koncie ." Poprzez nie dopatrzenie się danych do przelewu na aukcji wysłałem pieniądze na konto którego numer przyszedł mi na poczte w raz z potwierdzeniem wygrania aukcji. Zaznaczam że pieniązki wysłałem w piątek i nie mam możliwości wycofania przelewu. Nie wiem co teraz zrobić gdyż sprzedający napisał że nie ma możliwości wybrania pieniędzy z tego konta.

silverbox

Junior Member

Re: Pieniądze wysłane na zły numer konta.

Post4 gru 2011, o 20:49

Proponuje tobie szybki kontakt na numer podany w emailu z allegro do sprzedajacego.
Jesli odbierze to zadaj pytania: "Czy moge rozmawiac.... i tutaj jego imie nazwisko".
Jesli odbierze ktos i pierwsze co uslyszysz: "a kto mowi?" wtedy zadajesz raz jeszcze pytanie z imieniem i nazwiskiem sprzedajcego. Zazwyczaj ludzie automatycznie odpowiadaja twierdzaca na cos co jest prawda.
Wazne bys nie zdradzil sie od razu ze dzwonisz z allegro. Jesli dwa razy nie pomaga i nadal nie zdradzi sie sprzedawca wyjasnij ze dzwonisz w "sprawie allegro".
Czesto ludzie podaja numery telefonow i ich nie odswiezaja a w ten sposob bedziesz wiedzial ze masz do czynienia ze sprzedawca z allegro.
Pamietaj ze zawsze tlumaczysz sie ze wplata nastapila na konto wskazane w allegro i ty masz potwierdzenie.Emaile czesto moga nie dochodzic i wten sposob sie mozesz tlumaczyc. Wiem ze to moze glupie ale zazwyczaj najprostrze wyjscie jest najlepsze.
Jesli sprzedawca bedzie sie stawial mozesz mu napisac ze podajac zle, nieprawdziwe badz nieaktualne dane lamie punkt chyba 2.8 regulaminu allegro i w tym momencie zglaszasz fakt do allegro a on i tak musi wydac przedmiot.
Bedzie dobrze. MIalem juz takie przeboje z klientami i zawsze sie jakos dawalo zalatwic pozytywnie sprawe.
Obrazek
Potrzebujesz pomocy? Jestes w potrzebie? Napisz!

http://minigrr.pl"darmowe gry,gry online Gry Online"

wujekJP

Junior Member

Post5 gru 2011, o 11:51

Dobrze wiedzieć że jest w regulaminie punkt który może mi pomódz w tej sprawie bo właśnie nie wiedziałem do czego można by się tu odwołać. A co do dzwonienia: podany nr w danych użytkownika jest numerem stacjonarnym i na razaie nikt nie odpowiada, z drugiej strony nie wiem o kogo zapytać ponieważ w danych kontaktowych jest inne nazwisko niż to które dostałem na zakończenie aukcji wraz z mailem. Na chwilę obecną dpisałem tylko na maila że nie jestem w stanie już cofnąć przelewu ale obawiam się że ta aukcja nie skonczy sie prędko powodzeniem... W każdym bądź razie wiem że są jeszcze jakieś szanse. Dzięki za pomoc, napisze jak sie dalej sprawa potoczy i jak (o ile jeśli) z nią sobie poradziłem.

allegranka

Member

Post19 gru 2011, o 11:39

wujekJP napisał(a):Witam wszystkich. Jestem tu nowy i nie wiem czy w dobrym miejscu zadeje to pytanie ale mam problem. Polega on na tym iż wygrałem aukcje na której sprzedający zaznaczył cytuje: ,,** Numer konta do wpłaty podam po zakonczeniu aukcji , prosze nie wysyłac pieniedzy na numer ustawiony na moim koncie ." Poprzez nie dopatrzenie się danych do przelewu na aukcji wysłałem pieniądze na konto którego numer przyszedł mi na poczte w raz z potwierdzeniem wygrania aukcji. Zaznaczam że pieniązki wysłałem w piątek i nie mam możliwości wycofania przelewu. Nie wiem co teraz zrobić gdyż sprzedający napisał że nie ma możliwości wybrania pieniędzy z tego konta.

Według mnie to jest Twoje niedopatrzenie.Sprzedający wyraźnie zaznaczył,żeby nie wysyłać pieniędzy przed zakończeniem aukcji.
allegranka, jest dumnym użytkownikiem Allegro Forum

wujekJP

Junior Member

Post5 sty 2012, o 21:29

Troszkę zeszło z dojściem do porozumienia ale wszystko jest już w porządku. Sprzedający otrzymał pieniądze a do mnie dotarła przesyłka. Przyznam że zmartwiła mnie ta sytuacja bo było to moje niedopatrzenie lecz nie była to sytuacja bez wyjścia. Ale dzięki wielkie za pomoc i temat do zamknięcia.

Powrót do Subforum dla kupujących