Teraz jest 20 maja 2012, o 19:06

Ktoś nacisną KUP TERAZ w trakcie spisania umowy

Dyskusja o Allegro z punktu widzenia kupującego. A także informacje nt. narzędzi dla kupujących - typu snajper, itp.
  • Autor
  • Wiadomość

Arczibold

Junior Member

Ktoś nacisną KUP TERAZ w trakcie spisania umowy

Post15 lut 2012, o 23:40

Witam mam pytanie wypatrzyłem na allegro samochód zadzwoniłem do właściciela i ugadałem sie. Pojechałem 60km obejrzeć jazda próbna spodobało mi sie no to biorę przyjechałem z jazdy próbnej a na miejscu było 3 nowych kupców ja byłem pierwszy wiec tamci odpuścili bez żadnego ale idziemy spisywać umowę i wycofać ogłoszenie zanim to zrobiliśmy to jeden z tych kupców klikną kup teraz noi nie kupiłem. Pytanie jakie konsekwencje by miał sprzedający jeżeli by mi sprzedał a nie osobie która klikła kup teraz co jeśli byśmy odjechali?

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: Ktoś nacisną KUP TERAZ w trakcie spisania umowy

Post16 lut 2012, o 10:17

Kurcze, ciekawa sytuacja :)
Aczkolwiek zgodnie z regulaminem http://moto.allegro.pl/country_pages/1/ ... eement.php i punktem 3.6:
Celem Transakcji dotyczących sprzedaży lub wynajmu nieruchomości, Transakcji w kategorii „Wakacje” oraz Transakcji w kategorii „Motoryzacja” (serwis motoAllegro), w podkategoriach „Samochody”, „Motocykle”, „Maszyny budowlane”, „Maszyny rolnicze”, „Inne pojazdy i łodzie”, "Przyczepy, naczepy" oraz "Wózki widłowe", Transakcji w kategorii "Usługi" oraz Transakcji w w podkategorii "Żywe zwierzęta" nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynności podejmowane przez Użytkowników w ramach tych Transakcji nie są wiążące, a Transakcje te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy.

Więc sprzedający po prostu może Tobie sprzedać auto i olać tamtych kupujących :) Choć lepiej jest ich grzecznie poinformować, że auto zostało już sprzedane i zgodnie z ww. punktem regulaminu nie jest obarczony żadną odpowiedzialnością :)

Daj znać jak rozwiązaliście tą sprawę i jak zachowali się tamci "kupujący" :)
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

Arczibold

Junior Member

Post16 lut 2012, o 10:47

teraz to już nie wiem bo ja jestem już w domu a samochód stoi u właściciela oni klikli i pojechali do domu mają siedem dni czasu aby się zgłosić. Czyli wychodzi z tego że nie trzeba klikać kup teraz bo samochód który wystawił miał charakter ogłoszenia :dodgy:

silverbox

Junior Member

Post18 lut 2012, o 22:53

Allegro w zaden sposob nie wiaze nikog z nikim. Jesli jestes w stanie udowodnic (a umowe podpisales pierwszy) to auto jest twoje. Nawet jesli tamci kupili w czasie gdy umowa byla spisywana to i tak wlasciciel w sadzie moze powiedziec ze klient na miejscu byl pierwszy i on ma prawo do auta. Jesli oni by wcisneli ale po przyjezdzie sie rozmyslili to sprzedawca by zostal sam z reka w nocniku. Ty w tej calej sprawie nie bedziesz sie musial nic a nic tlumaczyc.
Obrazek
Potrzebujesz pomocy? Jestes w potrzebie? Napisz!

http://minigrr.pl"darmowe gry,gry online Gry Online"

Powrót do Subforum dla kupujących