Teraz jest 20 maja 2012, o 18:50

Bluzy Adidas Adicolor

Nie jesteś pewny, czy warto kupić jakiś produkt? Czy warto zaufać jakiemuś sprzedającemu? Napisz, a poradzimy :)
  • Autor
  • Wiadomość

nobody_20

Junior Member

Bluzy Adidas Adicolor

Post18 wrz 2011, o 12:57

Witam.

Od jakiegoś czasu planuję kupić sobie bluzę ADIDAS FIREBIRD ADICOLOR, niestety widzę że aukcje z nimi są podejrzane. Otóż, bluzy są wystawiane lecz po kilku dniach (lub szybciej) gdy chce wejść w taką aukcję wyświetla mi się "strona została usunięta przez pracownika allegro". Za jakiś czas aukcje znów są rozpoczynane, a gdy klikam na profil sprzedającego to wychodzi na to że jest to nowo założony profil, bez żadnych komentarzy. O co chodzi?

Tutaj przykład tych aukcji:

Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/okazja-bluza-adidas-firebird-adicolor-m-l-xl-i1827643087.html#gallery

Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/bluza-adidas-adicolor-oldschol-allcolor-m-lxl-xxl-i1826718919.html

Będę wdzięczny jeśli osoba pracująca dla Allegro, która zamyka te aukcje, powie dlaczego są one usuwane. Pozdrawiam.

BlueMan

Site Admin

• Nick w Allegro.pl: Blue.Man

Re: Bluzy Adidas Adicolor

Post19 wrz 2011, o 09:38

Podejrzane jest to, że wszyscy ci sprzedawcy mają 0 komentarzy i są użytkownikami Allegro od września 2011.

Podejrzewam, że są to naciągacze - sprzedają towar, a wcale go nie wysyłają. Dlatego dostają negatywne komentarze i ich konta są blokowane. Na tym może polegać interwencja Allegro.
Nie pomagam na PW :)

www.BlueForum.pl - Piąty Wymiar Rzeczywistości

nobody_20

Junior Member

Re: Bluzy Adidas Adicolor

Post19 wrz 2011, o 11:51

Też tak pomyślałem na początku, jednak można wybrać "płatność przy odbiorze", a więc żeby uzyskać pieniądze, muszą najpierw wysłać towar. Naciągacze pozwalaliby chyba tylko na płatność z góry, tak mi się wydaje przynajmniej...

Powrót do Czy warto?